תאונות דרכים קורות לצערנו חדשות לבקרים ובמקרים רבים נגרמים למעורבים בתאונות אלו נזקי גוף. חוק פיצויים לנפגעי תאונות דרכים  תשל”ה- 1975 מסדיר את זכאותו של מי שנפגע בתאונת דרכים לפיצוי בגין נזקי הגוף שנגרמו לו.

לכל נפגע עומדת הזכות לתבוע את נזקיו הגופניים בגין תאונת דרכים בה היה מעורב וזאת במשך 7 שנים שלאחר הפגיעה (למעט קטינים היכולים לתבוע גם במשך  7 שנים שמתחילות להספר מרגע  הגיעם לגיל 18). חשוב לדעת כי בניגוד לנזקים אחרים הזכאות לפיצוי בגין נזקי גוף למי שהיה מעורב בתאונת דרכים אינה מושפעת מהשאלה מי אשם בתאונה ובלבד שהיה לו ביטוח חובה תקף במועד התאונה, כך גם מי שהיה אשם בגרימת התאונה זכאי לפיצוי בגין נזקי גוף שנגרמו לו.

יחד עם זאת, גם במקרה בו הולך רגל נפגע מרכב שלא היה לו ביטוח חובה ו/או מי שנפגע בתאונת “פגע וברח” זכאי לתבוע את נזקיו “מקרנית”- תאגיד ציבורי אשר תפקידו להבטיח פיצוי לנפגע שנגרמו לו נזקי גוף בתאונת דרכים ושאינו יכול לקבל פיצוי מחברת ביטוח

חשוב לדעת כי  בניגוד לקונוטציה הראשונית למשמע המילים “תאונת דרכים” החוק והפסיקה שבאה בעקבותיו הרחיבו את המונח תאונת דרכים מעבר למשמעות הקלאסית של התנגשות בין כלי רכב או פגיעה של כלי רכב בהולך רגל.

כך למשל מי שנפגע במהלך ירידה מהרכב שלו בסיום נסיעה ומי שנפגע עקב עצירה פתאומית במהלך נסיעה באוטובוס נחשב כמי שנפגע בתאונת דרכים וזכאי לפיצוי.

נפגעים רבים אינם יודעים בכלל כי נפגעו בתאונת דרכים המזכה בפיצוי ובשל כך אינם פועלים למצות את זכויותיהם.

כיצד יש לפעול לאחר תאונת דרכים

“לפעולות הראשוניות לאחר התאונה יש חשיבות מכרעת”  מסביר עו”ד עגיב

חברות הביטוח ובתי המשפט מייחסים משנה תוקף לתיאור נסיבות התאונה והנזק כפי שהוא מופיע בתיעוד הרפואי הראשוני  לאחר התאונה וכפי שמופיע בגרסה שנתן הנפגע למשטרה בסמוך לתאונה.

חשוב לבקש את פרטי הרכב המעורב בתאונה, לאתר עדים שהיו נוכחים בתאונה, להקפיד לציין בכל פנייה רפואית את קרות תאונת הדרכים בפני הרופא המטפל, לבדוק שהתיאור שרשם הרופא תואם את מה שנמסר לו, לשמור תיעוד הקשור לתאונה לרבות תיעוד רפואי וקבלות על הוצאות שנגרמו לנפגע בגלל התאונה.

למה חשוב לפנות לייצוג משפטי לאחר מעורבות בתאונה

ישנם מספר גורמים המצריכים פניה לייצוג משפטי בסמוך לתאונה מסביר עו”ד עגיב

חברות הביטוח אינן מקלות עם הנפגע התובע  פיצוי בגין נזקיו ובמקרים רבים מערימות קשיים, לפיכך  עו”ד המומחה בתחום יודע כיצד להתנהל מול חברות הביטוח ויודע להנחות את הנפגע כיצד לפעול על מנת להשיג את הפיצוי המרבי.

יש חשיבות מכרעת לפעולות שעל הנפגע לבצע לאחר תאונת הדרכים ולכן יש לקבל ייעוץ והכוונה של עו”ד המומחה בתחום, מיד לאחר התאונה ע”מ שלא לפגוע בסיכוי הנפגע לקבלת הפיצוי.

הכי חשוב היות ומדובר בחוק סוציאלי וע”מ שלא לחסום אף נפגע מקבלת הפיצוי לו הוא זכאי בגין תאונת דרכים, נקבע בחוק כי  שכר הטרחה המשולם לעורך דין המטפל בנפגע תאונת דרכים נגזר מסכום הפיצוי שמקבל הנפגע, כך שבפועל הנפגע אינו צריך לשלם לעו”ד שכ”ט מראש אלא רק אחוז מסוים מתוך הפיצוי שהוא יקבל ולפיכך אין כל מניעה לקבל ייצוג משפטי גם כאשר אין לנפגע יכולת כלכלית.

עו”ד גבריאל עגיב הינו עו”ד המתמחה בתחום תאונות הדרכים ונזקי גוף. כדי לבדוק האם גם אתם זכאים לפיצוי ו/או לקבל ייעוץ ראשוני בוואטוספ לחצו כאן – או השאירו את הפרטים בטופס הבא:


כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *