בתיכון התורני ‘מעיין’ חזרו ללמידה מלאה

עם מסכות על הפנים ואלכוג'ל בתיק, חיטוי שולחנות בין השיעורים ומדידת חום בשער • וגם: איך נראית הפסקה בשגרת הקורונה • מנהל בית הספר, הרב איתמר עמר: לא פשוט לקיים שגרת לימודים בימים כאלו, אבל הצבנו לעצמנו מטרה ובעזרת ה' נעמוד בה

כזכור, ביום שישי האחרון התקבלה ההחלטה כי תלמידי התיכונים השונים בעיר יחזרו לשגרת לימודים. בתחילה הוחלט כי רק שכבות י”א וי”ב ישובו ללימודים, אך במוצאי השבת התקבלה החלטה לפיה כלל תלמידי התיכון יחזרו לפעילות מלאה. בעוד שמספר ראשי ערים ברחבי המדינה קבלו החלטה שלא לחדש את שגרת הלימודים כפי שהורתה הנהלת משרד החינוך, בעיריית פתח תקווה, בראשות רמי גרינברג, התקבלה החלטה לפיה התלמידים ישובו ללימודים בצמוד להחלטת משרד החינוך. בנוגע למוסדות המוכר שאינו רשמי (מוכש”ר), הוציאו בעירייה הודעה כי חלק מן המוסדות אשר תחת ההגדרה של מוכר שאינו רשמי ישובו לפעילות.

מרגע קבלת ההודעה, התארגנו בהנהלת תיכון ‘מעיין’ לחזרה ללמידה בשגרה שונה מהרגיל. הרב איתמר עמר, מנהל התיכון: “מרגע קבלת ההחלטה על ידי הרב יוסף בוסו, מנכ”ל מעיין החינוך התורני – פ”ת, להחזיר את התיכון שלנו ללימודים, התגייסו צוות התיכון והגיעו לבית הספר על מנת להכין את המבנה לקבלת תלמידים במצב מורכב זה. תוך כמה שעות רכשנו ציוד בשווי אלפי שקלים על מנת לחטא את המקום כפי הנהלים החדשים. אני שמח שלאחר ההתגייסות של המורים והתלמידים ללמידה מרחוק, שהתקיימה בשבועות האחרונים, זכינו כעת לשוב ללמידה פרונטלית”.

התלמידים הונחו להגיע לבית הספר עטויים במסכות ולאחר שמדדו חום בבית. בכל בוקר עומד מורה תורן בשער בית הספר ומקבל לידיו את הצהרת הבריאות של הורי התלמיד – כפי ההנחיות. בהצהרה נכתב כי התלמיד מדד חום בבוקר וכי אין לו חום העולה על 38 מעלות. כמו”כ, ההורים חותמים על כך כי אין בין בני המשפחה מישהו חולה או עם תסמינים. ההנהלה מנתה גם “תורן קורונה” אשר תפקידו לעמוד על כך כי התלמידים שומרים על הכללים וכי כולם עוטים מסכות ושומרים על מרחקים של שני מטרים אחד מן השני.
יצוין, כי גם לאחר החזרה לשגרה, התלמידים אשר נמנע מהם לפקוד את בית הספר, מצטרפים ללמידה מרחוק באמצעות תוכנת המשו”ב. הלמידה מתבצעת באופן פרונטלי ובמקביל מצלמת המחשב האישי של המורה פתוחה, בכדי שאלו שאינם בכיתה יוכלו ליטול חלק פעיל בשיעור.

חצר בית הספק חולק ל’אזורים’, כאשר בהפסקות כל כיתה שוהה במתחם המיועד לה. מ’ תלמיד בבית הספר מספר: “האמת שזה לא קל בכלל, אנחנו צריכים לשמור כל הזמן על מרחק של 2 מטרים בין אחד לשני, וזה ממש קשה, כי לא ראינו אחד את השני הרבה זמן, וגם אסור לנו להתרועע עם תלמידים מכיתות אחרות. אבל זה המצב וזה עדיף מלשבת בבית”.
יוזמה מעניינת של הנהלת בית הספר זיכתה מספר תלמידים בארוחת בוקר מפנקת, זאת כתשורה עבור השתתפות התלמידים בלמידה המקוונת שהתקיימה בשבועות האחרונים.

הממולצים אונליין

לשיתוף הכתבה

הרשמו עכשיו לרשימת התפוצה שלנו וקבלו מאיתנו עדכונים ופרסומים

אולי יעניין אותך גם