המלצות מרכז שניידר בפתח תקווה לראש השנה: כך תשמרו על תזונה בריאה של הילדים בחג

לקראת ראש השנה, דפנה זיו בוסאני, מנהלת היחידה לתזונה ולדיאטה במרכז שניידר בפתח תקווה, מספקת המלצות להורים כיצד לנהל ארוחת חג בריאה ומהנה. הטיפים כוללים התייחסות למאכלים מסורתיים כמו דבש, דגים ורימונים, לצד דגש על אימוץ הרגלי אכילה מאוזנים לכל המשפחה.
מרכז שניידר בפתח תקווה
מרכז שניידר בפתח תקווה צילום: דוברות שניידר

דבש

לדבש יצא שם של מזון בריאותי, אך חשוב לזכור שהוא מכיל סוכר, ממש כמו סוכר לבן או חום, ולכן לא מומלץ להרבות בו, בוודאי שלא לחולי סוכרת. זכרו כי לתינוקות עד גיל שנה חל איסור מוחלט לתת דבש, מחשש לנבגים של חיידק הבוטוליזם שעלולים לפגוע במערכת החיסון הלא בשלה שלהם.

דגים

דגים הם מקור נהדר לחלבון איכותי ולחומצת השומן אומגה 3, החשובה לבריאות הלב ולשמירה על הזיכרון. דגים כמו סלמון, מקרל, סול והליבוט נחשבים עשירים במיוחד באומגה 3. מומלץ לשלב בתפריט לפחות שתי מנות דג בשבוע (מנה = כ-150 גרם), רצוי באפייה או בבישול ולא בטיגון.

רימון

הרימון נחשב לאחד הפירות העשירים בנוגדי חמצון, התורמים להפחתת נזקי חמצון בגוף. הוא טעים ובריא, אך כמו בשאר הפירות, גם כאן הסוכר נמצא בכמות לא מבוטלת, ולכן כדאי לאכול במידה.

איך אוכלים נכון בארוחת החג?

ארוחת ראש השנה היא חגיגית ומלאה בכל טוב, בזמן הארוחה מומלץ להקפיד על איזון בצלחת: חצי צלחת ירקות, רבע צלחת תוספת פחמימתית (עדיף מדגנים מלאים), ורבע נוסף חלבון כמו דג או בשר. מומלץ לשתות מים ולא מיץ או שתייה מתוקה.

ולסיום, אמצו הרגל חדש, קחו החלטה לשנה חדשה בריאה יותר החגים הם הזדמנות מצוינת להתחיל שנה בריאה יותר. במקום להיכנס לדיאטות קיצוניות אחרי הארוחות, כדאי לאמץ הרגל קטן ובריא כבר עכשיו, כמו למשל להקפיד על ארוחת ערב משפחתית קבועה או לאמץ הרגל אחר שיתרום לאורח חיים מאוזן ונעים לכל בני הבית.

תגיות

תמונה של מערכת פתח תקוואי

מערכת פתח תקוואי

"פתח תקוואי" מתמחה בסיקור חדשותי מקומי על אירועים מקומיים, חינוך, עסקים בעיר ונדל"ן בפתח תקווה. יש לכם מידע מעניין? שלחו לנו עכשיו: [email protected]

לשיתוף הכתבה

הרשמו עכשיו לרשימת התפוצה שלנו וקבלו מאיתנו עדכונים ופרסומים

אולי יעניין אותך גם