מרכז מפתח

הרשת החברתית החרדית

״מזונותיו של אדם קצובים לו מראש השנה..." איך נטוורקינג מסייע להגדלת שיעור התעסוקה בציבור החרדי? מהם האבחונים התעסוקתיים שמיזם למעשה מציע ומה מתכננים במיזם לקראת החורף?!

הידעתם כי למעלה מ70% מהמשרות בישראל מאוישות בשיטת חבר מביא חבר? או אם תרצו נטוורקינג-רשת חברתית לעבודה.
זו אינה הפעם הראשונה בה לוקח הציבור החרדי את שיטותיו מקדמת דנא, כמה צעדים קדימה. אמנם שיטה שיווקית זו של המלצות בין חברים רווחת ברב מדינות העולם, אך במקרה זה כמו במקרים רבים אחרים, מסתבר כי השמרנות המגזרית היא זו שעובדת הכי טוב. במרכזי מפת״ח החליטו להפוך את השיטה ליעילה יותר בכך שיצרו קשרי חברות עם כל באי ומשתתפי התוכניות. מה שהוביל ליצירת שיתופי פעולה יעילים והשמות בטוחות.

כך לדוגמה יוסי, משתתף שהגיע מכפר חב”ד במטרה לקבל שוברי לימוד להנהלת-חשבונות וחשבות שכר. נשלח ללימודים שבעקבות כך התקדם במקום עבודתו כמנהל משרד ואסטרטג בבית חב”ד בראש העין. ככל שעבר הזמן וככל שהפעילות במקום התרחבה, הוא נדרש למנהל פעילות נוסף. בשלב הזה פנה יוסי למרכז מפת”ח – מרכז פיתוח תעסוקת חרדים בעיר אלעד ואלה פרסמו את המשרה.
במקביל לכך, אל אותו מרכז פנה אהרון, משתתף נוסף שביקש ללמוד כיצד לערוך קורות חיים. לאחר שאלה האחרונים נערכו במימניות ובזריזות בעזרת אנשי המקצוע הממוקמים במרכז, הגיעה ההצעה של יוסי, האסטרטג ומנהל המשרד מכפר חב״ד. בחסדי שמיים הצעה זו נמצאה כמתאימה באופן המדויק ביותר עבור אהרון. תוך מספר ימים החל אהרון בתהליך קליטת העבודה בכפר חב״ד וכיום הוא מנהל את פעילות המקום.

״כך נראה נטוורקינג מקצועי״, אומר שלום בוקובזה מנכ”ל מיזם למעשה המפעילה את מרכזי מפת”ח במרכז הארץ ובדרומה, ומוסיף, כי כל משתתף שפונה למרכזי מפת”ח הופך באופן אוטומטי להיות חלק נוסף ברשת החברתית האנושית של המגזר.

אז כמה משתתפים כבר קיימים ברשת החברתית הזו?
״השנה הצטרפו 6846 חברים חדשים, כאשר למעלה מ50% מתוכם השתתפו בפעילויות משמעותיות שונות. הפעילויות התקיימו כחלק ממסגרות של 278 קורסים וסדנאות המכוונות באופן ישיר להשמות מידיות אשר הניבו בשנה האחרונה לא פחות מ-2600 השמות״ כך שלום.

ומה עם אלו שנדרשים לתהליך יותר משמעותי?
״עבורם אנחנו מפעילים את האופציה של אבחונים תעסוקתיים״, עונה שלום ומסביר כי אבחונים אלה כוללים מבחן ממוחשב הממפה כישורים ויכולות. לאחר המבחן המשתתף מקבל שעה של פגישה מקצועית עם יועץ תעסוקתי מומחה לניתוח תוצאות המבחן. ״בתהליכים האלו השתתפו בשנה האחרונה קרוב ל-1,000 משתתפים כאשר מתוכם נמצאו -253 משתתפים הזכאים לשוברים להכשרה מקצועית מסובסדת ע”י מפת”ח. זו הגאווה שלנו״.

ומה התכנון לקראת השנה החדשה?
שלום מחייך, ״בראש ובראשונה אנחנו מתכוונים להגדיל את הפעילות בתוך המרכזים. זיהינו את היתרון בכך שאנשים פוגשים חברים חדשים, או אם תרצה – את החיבורים העסקיים הפוטנציאליים שלהם. זה מרתק לראות איך משתתפי סדנאות חדשים שמגיעים, מגלים שבעצם אף אחד לא נולד עם קו”ח מושלמים… כולם באותה הסירה. אח לצרה זה לאו דווקא ביטוי שלילי. זה מחבר ויוצר שיתופי פעולה נפלאים״.

הדבר הנוסף עליו מתכוונים במפת״ח לשים דגש בשנה הבעל״ט הוא לימודי האנגלית, שכידוע חוסר הידע בשפה הוא אחד החסמים הגדולים להשתלבות בעולם התעסוקה הגבוה. במקצועות ההיי טק זו בעיה ידועה, אך לא רק. ״אנחנו רואים את החסך הזה משפיע גם בתפקידי ניהול בתחום הפיננסי, בשיווק, בלוגיסטיקה ובמקצועות נוספים״ אומר שלום. ״סטודנטים להנדסאות שעברו קורס אנגלית לפני תחילת הלימודים, הם בעלי סיכויי הצלחה גבוהים בפער ובסיכון נמוך לנשירה מהלימודים״.

במפת״ח מתכוונים להניף את הדגל מיד אחרי החגים ולצאת במיזם קצר טווח של קורסי אנגלית בכל הרמות. הקורסים מותאמים לגברים ונשים ומועברים ע”י אנשי מקצוע מומחים. ״מהקורס הבסיסי אפשר לצאת עם רמת אנגלית כזו שתוכל לקדם את המשתתפים צעד נוסף והכרחי מאד לקראת שילובם בשוק העבודה. זה מה שאנחנו עושים כאן״, מסיים שלום בסיפוק ״מאפשרים לקדם אנשים אל עבר רווחה כלכלית במינימום זמן ובמקסימום הצלחה״. אבינו מלכינו, כותבינו בספר פרנסה וכלכלה

לרישום לקורסי אנגלית במרכז מפתח לחצו כאן>>

עידן גרסון מנהל מרכז מפת”ח – ומומחה בשילוב חרדים בעולם העבודה


מרכזי מפת”ח

“מיזם למעשה” מפעילים חמישה מרכזים. בפתח-תקווה, אלעד, אשדוד, באר-שבע ונתיבות.
המרכז בפתח-תקווה נחשב מרחב מרכז, כיוון שהוא נותן שירות לכל הערים במרכז הארץ מנתניה שבצפון ועד חולון בדרום. דרך תל-אביב, אור-יהודה, בת-ים, רמלה ולוד.

מנהל המרכז, עידן גרסון: “בשנים האחרונות מרכז פתח-תקווה נותן שירות לכל ערי הסביבה גם בפעילות מרחוק, טלפונית, מקוונת. גם מבחינת שירות למבקשי עבודה וגם מבחינת קורסים וסדנאות וגם באופן פרונטלי. אנחנו מגיעים לכל ערי הפעילות ועל ידי שיתופי פעולה עם אנשי ציבור מקומיים, יוצרים פעילות פרונטלית ובעצם מביאים את דבר מפת”ח, עד הבית. בחורף הקרוב מרכז פתח-תקווה ייצא לפעילות פרונטלית מקיפה בכל ערי הלוויין במקביל לפעילות עצמה במרכז. על ידי ימי חשיפה למשרות איכותיות, קורסים מקצועיים וקורסי ליב”ה וסדנאות העשרה ממוקדות. אנחנו למדים שהכלים שאנחנו במפת”ח מעניקים למשתתפים, אכן מקדמים אותם בעולם תעסוקה ואנחנו מדווחים על רבים שמתקדמים בשכר ובתפקיד, הודות לכישוריהם והכלים שהם קיבלו אצלנו במרכז ועל כך גאוותנו.”

0 0 votes
דרגו עכשיו את הכתבה

לשיתוף הכתבה

Subscribe
Notify of

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
הרשמו עכשיו לרשימת התפוצה שלנו וקבלו מאיתנו עדכונים ופרסומים

אולי יעניין אותך גם

0
Would love your thoughts, please comment.x