לאחרונה, ערכו חברי קבוצות הנוער של עמותת אור ירוק לכבוד שניאור חשין ומתנדבי מועדוני עמותת אור ירוק תצפיות בכ- 150 יישובים בכל רחבי הארץ במטרה לאמוד את דפוסי חצית הכביש של הישראלים. המתנדבים בדקו כמה מהולכי הרגל חוצים את הכביש בצורה חוקית ובטוחה כלומר במעבר חציה מוסדר ובאור ירוק.
בין היישובים בהם נערכה תצפית כזו גם פתח תקוה. תוצאות התצפית בפתח תקווה: מספר הולכי הרגל שחצו את הכביש בצורה נכונה – 200, מספר הולכי הרגל שחצו את הכביש באדום 7, הולכי הרגל שחצו את הכביש שלא במעבר חצייה – 13. אחוז הולכי הרגל שחצו את הכביש באופן לא תקין או שלא במעבר חצייה בפתח תקווה הוא 9%.
על פי נתוני עמותת אור ירוק המבוססים על נתוני הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים, בשנת 2016 נהרגו 101 הולכי רגל בתאונות דרכים, 68 מהם (67%) נהרגו בתאונות דרכים בתחום העירוני כלומר, בתוך היישובים. מנתוני העמותה עולה עוד כי 27% מתוך סך ההרוגים בתאונות דרכים בשנת 2016 הוא הולך רגל, נתון שמציב את ישראל כאחת המדינות המסוכנות להולכי הרגל מקרב המדינות המתקדמות. הנזק הכלכלי בכל שנה בתאונות של הולכי רגל נאמד ב-2.4 מיליארד שקלים.
עוד נמצא, כי 43 מהולכי הרגל שנהרגו בתאונות דרכים בשנה שעברה היו מעל גיל 65, ורובם המוחלט (40 הולכי רגל) משתייכים לחברה היהודית. בנוסף עולה מהנתונים, כי עשרה מהולכי הרגל שנהרגו היו ילדים בגילאי 0-14, שבעה מהם משתייכים לחברה הערבית.
עמותת אור ירוק: “בכל מפגש בין הולך רגל לכלי הרכב, הולך הרגל יפסיד. המדינה חייבת להוסיף את 300 הניידות ו- 300 השוטרים החסרים לאגף התנועה במשטרה בכדי להגביר את אווירת ההרתעה ברחובות. אכיפה מתמשכת תמנע מהולכי הרגל לסכן את חייהם ולחצות את הכביש בצורה בלתי חוקית ברמזור אדום או שלא במעבר חציה מוסדר”