צילום: עיריית פתח תקווה

כ-200 תחנות לניטור טרמטים נפרסו בשכונת כפר אברהם

בהמשך לדיווח שהתקבל על הימצאות טרמיט הפורמוסי בפתח תקוה, השרה להגנת הסביבה, גילה גמליאל וראש עיריית פ"ת, הצטרפו אתמול (ה') לצוותים המקצועיים שהחלו בהטמנת המלכודות לניטור מושבות הטרמיט. השניים סקרו את פעילות הצוותים בשטח וקיבלו אינפורמציה מקצועית אודות המשך הטיפול וניטור מושבות הטרמיט.

בשעות הבוקר המוקדמות הגיעו פקחים מהאגף ללוחמה במזיקים והדברה במשרד להגנת הסביבה, יחד עם עובדי אגף התברואה, מחלקת ההדברה ואגף איכות הסביבה בעיריית פ"ת וכן גורמים ממשרדי החקלאות והבריאות ופרשו במספר מוקדים בשכונת כפר אברהם כ – 200 תחנות ניטור. זאת במסגרת המאמצים לאיתור ומיפוי מושבות הטרמיטים. תחנות הניטור מכילות קרטון (העשיר בסיבי תאית) ומוטמנות בקרקע למשך תקופת הבדיקה. מיפוי אזורי ההתפשטות החשודים כפוטנציאליים יסייעו לבחון את היקף המפגע וכן יסייעו בתכנון דרכי התמודדות נגד המזיק. יצויין כי המלכודות מסומנות ע"י ברקוד המשקף באופן דיגיטלי את מיקום המלכודת המדוייק.

כזכור, טרמיט הפורמוסי הינו בעל יכולות אכילה גבוהות וקצב התפשטות יחסית מהיר. מדובר בזן שאינו מסוכן לאדם ולא מעביר מחלות. הטרמיט פוגע בעיקר במוצרי עץ הנמצאים בבית וגורם להתפוררותם.

השרה להגנת הסביבה גילה גמליאל: "מינים פולשים מהווים סכנה לבריאות הציבור, לסביבה ולכלכלה. טרמיטים באופן ספציפי עלולים לגרום לנזק רב לרכוש ולתשתיות. כניסת מינים פולשים לישראל תעלה בשכיחותה בשנים הקרובות, עם החרפת משבר האקלים והגדלת המסחר. על כלל הגופים לרכז מאמצים ולפעול למניעת כניסת המינים הפולשים בגבולות ולמניעת התבססות והתפשטות הטרמיטים הפולשים בארץ"

ראש העיר פתח תקווה רמי גרינברג "עם גילוי המקרה החלו עובדי הרשות יחד עם הגורמים במשרד להגנת הסביבה במלאכת איתור המושבות של הטרמיטים ובמקביל אנחנו נערכים עם תכנית עבודה סדורה להשלמת הטיפול. אני מודה לשרה גילה גמליאל ולאנשי משרדה על שיתוף הפעולה ועל ההירתמות במאבק המשותף נגד המזיק. חשוב לציין כי נכון לעכשיו ידוע לנו על דיווח בודד שקושר את טרמיט העל ולכן אנחנו עושים את כל פעולות המנע והטיפול האפשריים בנושא. לצד זאת, גורמי ההנדסה ברשות הונחו לחדד את נושא השימוש במוצרי עץ בהיתרי הבנייה, כך שיופחתו למינימום הנדרש."

במקביל לעבודות להטמנת תחנות הניטור, גורמי הרשות באגף לאיכות הסביבה יחד עם פקחי המשרד להגנת הסביבה, ערכו סיור במספר בתים באזור ונלקחו דגימות לגילוי מושבות טרמיטים. הציבור נקרא להמשיך לגלות ערנות ולדווח על הימצאות טרמיטים. לטובת טיפול מהיר, יש לציין בדיווחים את כתובת המקום הנגוע, פרטים ליצירת קשר ותמונה של הטרמיט באיכות ברורה. דוא"ל לשליחת הפרטים: [email protected]

הממולצים אונליין

לשיתוף הכתבה

הרשמו עכשיו לרשימת התפוצה שלנו וקבלו מאיתנו עדכונים ופרסומים

אולי יעניין אותך גם