במידה כזאת או אחרת, כולנו מודעים לחשיבות של שתיית מיצים טבעיים וטריים. לעומת כל מיני משקאות תעשייתיים או מוגזים, למיץ הטבעי שנסחט טרי המון סגולות בריאותיות. שימוש במסחטה ידנית נחשב למסורבל, לא נוח ובדרך כלל מתיש. אז במקום להיאבק עם עבודה מפרכת ובמקום להתעצבן על פירות קשים שלא מוציאים כמעט מיץ, יש דרך קלה יותר. הדרך הכי טובה שלנו להכנת מיץ בקלות הוא להשתמש במסחטת מיצים קשים מאיכות גבוהה.
איך לא מתעצלים ונכנסים לשגרת מיצים
כמו שעדיף לאכול פירות טריים לאחר שטיפה קפדנית, כך סחיטת מיצים עדיפים עם פירות שטופים. אם אתם מכירים את חוסר החשק להתחיל לשטוף את הפירות לפני הכנת המיץ, קבלו רעיון מנצח. החזיקו את הפירות שטופים מראש. כאשר אתם יודעים שכבר שטפתם את הפירות וכל מה שצריך זה לסחוט, הכל נעשה יותר מהיר וזמין. מתי שמתחשק, פשוט מקלפים וסוחטים. כל כך פשוט וכל כך יעיל ונוח.
כך תתפעלו טוב יותר את מכונת המיץ
פירות רכים עלולים לגרום למסחטה להיסתם וצריך לאחר מכן לנקות היטב. אבל יש פתרון שיאפשר לכם להכין את המיץ הטרי והבריא יותר בקלות, בלי לטרוח. מיצים טובים אפשר לשלב מפירות רכים וגם מפירות קשים. לאחר שסוחטים פרי רך, עוברים לסחיטה של הפרי או הירק הקשה יותר (למשל גזר). הקשיחות הזאת לא רק נסחטת בקלות אלא גם מפנה תוך כדי כך, את השאריות של המרכיבים היותר רכים.
אילו פירות מתאימים להכנת מיצים
השאלה אילו פירות יתאימו להכנת מיץ נהדר מאוד תלויה בטעם האישי שלכם. יש כאלה שמעדיפים פירות יותר מתוקים, אחרים אוהבים יותר את הטעם החמצמץ. בדרך כלל, מתאים מאוד לשלב שניים עד ארבעה פירות מסוגים שונים. שילוב הטעמים בדרך כלל יוצא יותר מרענן ואנרגטי. גם פירות רכים וגם פירות קשים יכולים להתאים לסחיטה. בין המועדפים ניתן לציין תפוזים, תפוחים, גזרים, אגסים, מנגו, אפרסק, תותים ועוד.
טיפים למיצים נהדרים ובריאים יותר
לפני שתיכנסו לשגרת מיצים בריאה, תוכלו להיעזר בטיפים הבאים:
- השתדלו להימנע ככל האפשר מהוספת סוכר למיץ. אם אין ברירה, נסו להשתמש בסוכר חום או בסילאן (דבש תמרים).
- הוסיפו מנטה או נענה או לימונית, להוספת רעננות, לפי הטעם.
- בימים חמים במיוחד, תוכלו להתפנק עם מיץ פירות קר, בתוספת כדור של גלידה מרעננת. זו מנה שנהדר גם להגיש לאורחים.
- במיצים סחוטים אין כמעט סיבים תזונתיים. מצד אחד, כך הגוף מעכל טוב יותר את המרכיבים התזונתיים, המינראליים והוויטמינים. מצד שני, צריכים להקפיד על צריכת סיבים ממקורות תזונתיים אחרים.
- מיצי פירות עדיף תמיד לשתות מיד לאחר הסחיטה. כך הם שומרים באופן מקסימלי על הערכים התזונתיים והוויטמינים לא “בורחים”. ויטמין סי, למשל, נהרס באור.