עיריית פתח תקווה משדרגת את המאבק ביתושים בעזרת ביולוגית חדשה
צילום: דוברות עיריית פ"ת

עיריית פתח תקווה משדרגת את המאבק ביתושים בעזרת ביולוגית חדשה

כמדי שנה, עיריית פתח תקווה מבצעת הדברת יתושים, אך היא השנה מצרפת טכנולוגיה מתקדמת וירוקה למאבק במטרד, שתשפר עוד את איכות החיים של תושבי ותושבות העיר.
בשיתוף פעולה עם חברת רנטוקיל ישראל, חברת בת של חברת ההדברה הגדולה בעולם, עיריית פתח תקווה יוצאת למבצע רחב היקף בשכונות העיר באמצעות יתושים עוקרים מבית חברת סנסיו. מדובר בטכנולוגיה חדשנית מבוססת על פיתוחים של חברת הסטארט-אפ סנסיו, ומיועדת להילחם בבעיית היתושים בצורה בריאה וידידותית לסביבה.
הטכנולוגיה עושה שימוש זכרים זכרים מעוקרים, אומרים עוקצים, אך בהיותם מזדווגים עם הנקבות, מונעים את התרבותם ומקטינים את האוכלוסיית היתושים בצורה יעילה, שכן הנקבות המטילות ביצים אינן יכולות להתרבות. משרד הגנת הסביבה מעודד את המעבר לטכנולוגיות ירוקות ונקיות, כמו היתושים העקרים, והפיזורים הללו נתמכים גם על ידו. עיריית פתח תקווה צפויה לבצע בקרוב פיזרים נוספים בשכונות העיר.
ראש עיריית פתח תקווה, רמי גרינברג , "המאבק ביתושים הוא חלק ממדיניות העירייה לשדרג את איכות החיים של תושבי ותוש העיר ולהבטיח סביבה בריאה ונקייה. לפגוע בטבע או בבני אדם, ומברכים על פתרון חדשני וירוק שנוסה בהצלחה. מדובר בשדרוג משמעותי בשיטות ההדברה המסורתיות המאפשרות מניעה מטרדים, למערכת האקולוגית המקומית."

הממולצים אונליין

לשיתוף הכתבה

הרשמו עכשיו לרשימת התפוצה שלנו וקבלו מאיתנו עדכונים ופרסומים

אולי יעניין אותך גם