צילום: דוברות מרכז שניידר

פריצת דרך משמעותית ביכולות למיפויי ילדים במכון לרפואה גרעינית במרכז שניידר לרפואת ילדים

חדש במרכז שניידר ולראשונה בבית חולים לילדים בעולם: מצלמה בטכנולוגיה המתקדמת ביותר תאפשר לזהות במהלך מיפוי את הממצאים הקטנים ביותר במינימום קרינה

מצלמה מצלמה חדשה בשם CT/Veriton של חברת ספקטרום דיינמיקס הישראלית בטכנולוגיה המתקדמת ביותר, תאפשר שיפור בדיוק האבחנתי (זיהוי גם של הממצאים הקטנים ביותר), קיצור זמן הבדיקה והפחתה במינון החומר הרדיואקטיבי הנדרש לביצוע המיפוי.

הדיוק האבחנתי בפענוח משתפר ככל שרגישות המצלמה בזיהוי הקרינה עולה, וככל שהתמונה שהיא מייצרת חדה יותר ומסוגלת להבחין בין פרטים קטנים (רזולוציה מרחבית). המצלמה החדשה, בשונה ממצלמות רגילות, מבוססת על גלאי קרינה דיגיטליים רגישים ומורכבת מ- 12 ראשי צילום נפרדים המתקרבים באופן אופטימלי לגוף הנבדק. חידושים אלו משפרים את הרזולוציה המרחבית ואת הזיהוי של הממצאים הקטנים ביותר. רגישותה הגבוהה של המצלמה מאפשרת להקטין ב-30% את מינון החומר הרדיואקטיבי המוזרק, לקצר משמעותית את זמן הצילום, וזאת מבלי להתפשר על איכות התמונה. התמונה הנוצרת במצלמה היא תלת ממדית, ומאפשרת כימות מדויק של ריכוז החומר בבדיקה, דבר שהינו משמעותי ביותר למעקב אחר גידולים ותהליכים זיהומיים.

מיפוי בתינוקות ובילדים הוא משימה מורכבת ומאתגרת במיוחד, בשל המינונים הנמוכים של החומר הרדיואקטיבי המוזרק (בהתאמה למשקל הגוף), ובשל הגודל הזעיר של חלק מהמבנים אותם רוצים להדגים. זמן הצילום הארוך יחסית (שעה ולעיתים יותר) קשור אף הוא במינון הנמוך של החומר המוזרק, ועל רקע זה, יתרונותיה של מצלמה זו חשובים במיוחד בילדים. בחדר בו תהיה המצלמה ייעשה גם שימוש בטכנולוגיות מתקדמות של הקרנת וידאו עם סרטים על התקרה, ואנימציות על פני המצלמה והקירות, ליצירת אווירה ידידותית וחווית בדיקה מסקרנת ומהנה לילדים ולמלוויהם.

0 0 votes
דרגו עכשיו את הכתבה

לשיתוף הכתבה

Subscribe
Notify of

0 תגובות
Inline Feedbacks
View all comments
הרשמו עכשיו לרשימת התפוצה שלנו וקבלו מאיתנו עדכונים ופרסומים

אולי יעניין אותך גם

0
Would love your thoughts, please comment.x