חנות ירקות בפתח-תקווה, לא רשמה קניית ביקורת ותקבולים נוספים מתצפית שנעשתה לעסק, בטענה “ירוקה”: “אני חוסך בנייר, אני מוציא על כמה קניות ביחד”. סוכן ביטוח לא רשם צ’קים בסך של כ- 20,000 ₪ שנתקבלו בגין שכירות של שנה בטענה “לא ידעתי. תמיד עבדתי בבנק והכל העברות בנקאיות, שכירות זה משהו חדש לי”. בחברה להשכרת ציוד לאירועים, נמצאו צ’קים לפקודתו של בעל החברה עצמו, כאשר אין תיעוד לצ’קים הללו. בעל החברה טען “מדובר בהלוואות שנתתי לעובדים”.
המבקרים ערכו נסיעת ביקורת במונית שירות בפתח תקווה, הנהג לא רשם את ההכנסה והסביר “אני רושם בסוף היום מהזיכרון”. בחנות אופניים באריאל לא נרשמו הכנסות של 2,500 ₪. בעל החנות טען “אני לא זוכר”. מוסך בפתח תקווה לא רשם צ’ק של כ- 8000 ₪ וטען: “שכחתי”.
מבקרי הרשות בדקו הפקדות בנק במשרדו של מהנדס וגילו כי כ- 10,000 ₪ לא נרשמו. המהנדס הסביר “אני ארשום מאוחר יותר”. “הקופה של האשראי לא עובדת, בסוף היום אני מדפיס את כל הסכום”, נטען על ידי מסעדן בפתח תקווה, שלא רשם הכנסות של כ- 2000 ₪ שנתקבלו בכרטיסי אשראי.
פעילות הביקורת באזור פתח-תקווה, נערכה כחלק מפעילות נרחבת של רשות המסים כנגד מעלימי מס, במסגרת המדיניות להגברת פעילות האכיפה ולשיפור כושר ההרתעה, בין היתר באמצעות מבצעי שטח שנועדו להגביר את רמת הצייתנות בתחום הדיווח על פעילות עסקית ולהביא לדיווחי וגביית מס אמת תוך הגברת השוויון בנטל בקרב האזרחים.
קונים באלי אקספרס, איביי, אמזון וחוסכים מאות שקלים בחודש:
משחקי ילדים, בגדי ילדים, בגדי נשים, בגדי גברים, סלולר, גאדג’טים