לפני כ-20 שנה מינהל החינוך והנהלת העיר שינו את ביה”ס התיכון ישורון לאולפנית, בסיוע מרכז ישיבות בני עקיבא שהיה שותף לניהול התורני, החינוכי והחברתי באולפנית, והביא את אולפנית ישורון להישגים רבים.
בשנים האחרונות מחייב משרד החינוך להפעיל רשתות כמו בני עקיבא, אמי”ת, עמל ואורט רק באמצעות מכרזים מסודרים שמעבירים את הניהול כולו לרשת, תוך המשך השותפות והאחריות של העירייה.
בשנתיים האחרונות נערכו מכרזים לרוב המוסדות בעיר, בתמיכת ראש העיר רמי גרינברג אשר ביקש לעודד תחרות בין הרשתות דבר היוצר השקעה מיטבית בביה”ס ובתלמידים.
ראש העיר רמי גרינברג הוסיף “למכרז לניהול אולפנית ישורון ניגשו שתי הרשתות המובילות בעולם הישיבות התיכוניות והאולפנות, רשת אמי”ת ורשת בני עקיבא, שתיהן מפעילות מוסדות נוספים בעיר. במכרז שנערך עפ”י ההנחיות בבקרת משרד החינוך זכתה כאמור, רשת אמי”ת והיא תנהל את המוסד החל מה-1.9.20.״ במינהל החינוך ציינו ששתי הרשתות היו טובות, אך רשת אמי”ת הובילה במכרז וזכתה. ראש העיר הוסיף ״צוות המורים וההנהלה של אולפנית ישורון יעברו להיות עובדי רשת אמי”ת תוך שמירה מלאה של זכויותיהם וזאת בליווי ארגון המורים. אני מאמין כי רשת אמי”ת תוביל את אולפנית ישורון להישגים גבוהים ולעשייה ערכית, ואני מאחל לכולם הצלחה רבה”.
מ”מ רה”ע וראש מינהל החינוך רון כץ הוסיף “לאחר שנים רבות בהן אולפנית ישורון נוהלה ע”י רשת בני עקיבא קיימנו מכרז בו זכתה רשת אמי”ת ואני מאמין כי השינוי יוביל לצמיחה ושגשוג. שתי הרשתות מצוינות ועובדות בעיר אך במכרז זה זכתה כאמור רשת אמי”ת. חשוב לציין כי ההחלטות המשמעותיות במוסד המנוהל ע”י הרשת נקבעות בוועד משותף לעירייה, למשרד החינוך ולרשת, וכך יישאר הדבר”.
עפ”י הנחיות משרד החינוך המכרז הוא ל-5 שנים עם אופציה ל-5 שנים נוספות. לאחר 10 שנים יש לצאת למכרז מחודש והעירייה רשאית בהתראה מראש גם לצאת קודם לכן למכרז במידה והיא אינה שבעת רצון מניהול המוסד ע”י הרשת.