מנוי חינם לקבלת עדכונים בוואטספ ובטלגרם

שנת הלימודים החדשה מעבר לפינה – כיצד להיערך בהתאם?

מרבית ההורים לילדים הלומדים בבתי הספר יודעים היטב כי בכל סיום שנת לימודים נוספת והיערכות לחופש הגדול קיים הצורך בהיערכות מוקדמת ככל האפשר גם לשנת הלימודים החדשה שמתקרבת ונמצאת ממש מעבר לפינה. מה שנראה לחלקנו לעתים טריוויאלי מהווה עבור רבים אחרים אבן דרך ונקודת ציון, אליהם ראוי להתייחס ברצינות מוחלטת על מנת לנסות ולחסוך מבעוד מועד לא מעט כאבי ראש, זמן יקר ועלויות בהתאם מבלי לחכות לרגע האחרון.

כיצד גם אתם תוכלו להיערך בהתאם יחד עם ילדכם לשנת הלימודים החדשה? ריכזנו עבורכם מספר נושאים חשובים שכדאי לשים בראש סדר העדיפויות:

  1. חוברות קיץ – בבתי ספר שונים נוטים להמליץ על המשכיות בלימוד מקצועות הליבה באמצעות חוברות קיץ או מטלות אחרות. מומלץ להעניק לילד זמן מנוחה בן כשבועיים בטרם תחילת התרגול והלימוד מחדש, על מנת לאפשר לו להתנתק ולחוות את תקופת החופש ואפילו להשתעמם מעט, מה שיאפשר לו להגיע פנוי ונכון יותר ללמידה. כדאי להגדיר מראש זמן סביר וישים לתרגול שלא יפגע בתחושת החופשה וההנאה של הילד. כמחצית השעה ביום שלוש פעמים בשבוע זה זמן תרגול סביר שאינו מעמיס מחד גיסא ומאפשר שמירה על רצף לימודי והטמעת החומר בזיכרון מאידך גיסא. אין חובה להתמקד דווקא בחוברות שהומלצו על ידי צוות בית הספר וניתן לרכוש חוברות שונות המספקות תרגול ולמידה באופן חווייתי ומהנה, לבחירת הילד.

 

  1. ספרי לימוד – עם סיום השנה יש לאסוף את כל ספרי הלימוד של כלל הילדים בבית, לבצע מקצה שיפורים: הדבקה, מחיקה, עטיפה וכל מה שנדרש על מנת להעניק להם מראה חדיש. במידה וישנם מספר ילדים בבית יש לבחון אילו ספרים ניתן להעביר מן הילדים הבוגרים לצעירים יותר, ואילו את הספרים המיותרים להציע למכירה בחנות ספרי לימוד יד שנייה המקומית. ניתן להזדכות זיכוי נאה בגין הספרים הללו ולהפחית משמעותית את ערך הקניה לשנת הלימודים החדשה.

 

  1. ציוד וכלי כתיבה – במהלך השנה נרכשים לא אחת פריטים מיותרים הנאספים במגרות ובארונות. חבילות מחברות שלא הגיעו לכלל שימוש, תיקיות, שמרדפים, עטים וכלי כתיבה ועוד. בטרם רכישת ציוד חדש מומלץ לרכז את כל הציוד הקיים בבית ולערוך רשימה מסודרת של הציוד הנדרש בהפחתת הציוד הקיים. בכל הנוגע לרכישת מלאי עודף, מה שמכונה גם ציוד רזרבי, הדבר הנכון הוא לרכוש עודפים והשלמות מציוד מתכלה: דבק, מחברות, עפרונות וכדומה, ואילו בכל הנוגע לציוד הקבוע אין סיבה להעמיס על הכיס ועל הארונות.

 

  1. מותגים – פתיחת שנת הלימודים מביאה לעומס מותגים על המדפים בחנויות וברשתות. תגלנו במהרה כי מחירן של מחברות ממותגות עולה פי שלושה ממחיר מחברות פשוטות, ופערים אף גדולים יותר תמצאו בתחום התיקים, הקלמרים ומוצרים נוספים. במטרה להגן על הכיס מפני קניות יקרות שלא לצורך ובמקביל לספק לילדים את תחושת החדשנות וההתלהבות בהתאם לנטיית לבם, מומלץ להגביל את הקניה למספר פריטים ממותגים בודדים מתוך הרשימה, בהתאם ליכולת הכלכלית: "נרכוש קלמר וקלסר של מיינקראפט/ כוכבי גאליס ואת שאר האביזרים נבחר באביזרים איכותיים ללא תמונה או מיתוג".

 

  1. תיק – תיק בית ספר הוא המוצר החשוב ביותר, האחראי על נוחות ובריאות הגב של הילדים ודווקא בו לא כדאי לחסוך. ניתן להקל באמצעות שמירה על התיק והחלטה על רכישה של תיק חדש מדי שנתיים ולא מדי שנה, ובחירה זו תהיה נכונה יותר מפשרה על תיקים זולים אשר אינם מספקים תמיכה מספקת לגב.

>>  המאמר באדיבות צוות אתר "גולדבוקס" – ספרי לימוד וציוד משרדי בפתח תקווה

הרשמו חינם לערוץ הוואטספ והטלגרם שלנו

הרשמו עכשיו לרשימת התפוצה שלנו וקבלו מאיתנו עדכונים ופרסומים