יום ה- 27 לינואר נקבע כיום זיכרון בינלאומי מאחר ובתאריך זה שוחרר מחנה אושוויץ שהפך עם השנים לאחד מסמלי השואה ולנקודת ציון חשובה במחויבות לשמירה על ערכי היסוד האנושית.
בתחילת הטקס שנערך בהיכל התרבות בעיר, הוקרן סרטון עם בני נוער מרחבי העולם מחזיקים את השלט we remember במסגרת מיזם תיכונים תאומים של המחלקה לקשרי חוץ בניהולם של מרב מרגולין ושי זינר.
שישה ניצולים הדליקו את ששת נרות הזיכרון: חווה וולף- וויז'ניצר שהציגה גם את הציורים שלה בתערוכה " ילדות בסבך הדמעות", שמחה שינפלד, ישעיהו אבידן, נחום גוטמן, אברהם שטרן וזלמן כהן שהיה עם הרב לאו במחנה בוכנוואלד.
את תפילת "אל מלא רחמים" נשא החזן יעקב בש.
ראש העיר רמי גרינברג ציין בדבריו את נוח קליגר כמי שלחם ללא ליאות למען ניצולי השואה ולהנצחת זיכרון השואה. ראש העיר אמר עוד "בארץ, ובכל העולם, מציינים היום את יום השואה הבינלאומי, על מנת לזכור ולא לשכוח! על מנת להנחיל לדורות הבאים את הטרגדיה שבני אדם יכולים להביא, אלה על אלה!", וסיים בדברי הרב ישראל מאיר לאו: "השואה דומה לתהום פעורה אשר ככל שאנו קרובים אליה אי אפשר להבין את עומקה, דווקא מן המרחק אפשר לראות אותה בכל גודל הזוועה".
עוד נשא דברים משה פלדמר יו"ר המרכז העירוני לתיעוד, לחקר ולהנצחת השואה: "החובה שלנו בדורנו להמשיך ולהתמודד מול מכחישי השואה, להמשיך וללמד את הדור הצעיר בקורות עמינו ויחד עם זאת לזכור כי אנחנו עם ריבוני בארצנו הנטוע שורשים עמוקים ואף אחד לא יוכל לנו. ביום זה בו אנו זוכרים את הנספים בשואה ואנחנו זוכרים גם את ההיסטוריה המפוארת של העם היהודי, את אותם קהילות שהיו ואינם עוד, את כל קהילות הקודש שמסרו נפשם על קדושת השם."
בחלק האומנותי הועלתה ההצגה "הבריחה" של תאטרון השעה הישראלי המבוססת על סיפור חייו של הרב לאו צעיר ניצולי מחנה בוכנוואלד. לאחר ההצגה הקהל התבקש לעמוד לשירת התקווה.
חלק מהטקס תורגם על ידי תלמידים הלומדים שפת הסימנים במרכז הנוער "גלים" באגף הנוער במסגרת תכנית התפתחות אישית ומעורבות חברתית.
הטקס אורגן על ידי מיכל אשר מנהלת המרכז העירוני לתיעוד, לחקר ולהנצחת השואה באגף התרבות בניהולו של אריה ימיני.