כניסת התכנית עיר ללא אלימות לרשות הובילה לגיבוש תפיסת הפעלה של עבודת הרחוב בעיר, המתבססת על שיתופי פעולה של כלל הגורמים הרלוונטיים ברשות ומתוכללת על ידי קרן גולן אחראית תחום עבודת הרחוב בעיר.
בשבוע שעבר התקיימה הכשרה בה השתתפו מדריכי עיר ללא אלימות, עלם וסיירת הורים שהועברה ע"י קרן גולן מעיר ללא אלימות וויק קטן מעלם, שהתמקדה בהעשרת עמיתים בדגש על נושא ההקשבה.
במפגש נחשפו העובדים לנקודות מחשבה מגוונות על מנת להעשיר את הידע ולהעמיק את הקשר בין העובדים.
2 כניסות לבחירה ממגוון שיעורי הסטודיו בפתח תקווה: פיטנס קיקבוקס, ג'וג'יטסו ברזילאי ו-MMA ב-49 ₪ בלבד במקום 100 ₪
שלומי ערה מנהלת תכנית עיר ללא אלימות "אני רואה חשיבות רבה בהיכרות האישית של העובדים אחד את השני מעבר לחלוקת גבולות הגזרה בה כל אחד פועל. הנוער נמצא היום בכל מקום ובהכרות אישית ניתן להעביר מידע ואינפורמציה בצורה יעילה ומהירה ובכך לצמצם פערים בטיפול בבעיות שעולות מהשטח".
קרן גולן מתכללת תחום עבודת הרחוב "הכשרות אלו חשובות ביותר לעובדי השטח. מדובר בקבוצה גדולה ומגוונת של עובדים ומתנדבים, וחשוב שכולם יכירו זה את זה וידברו בשפה דומה. הוחלט לפתוח את סבב ההכשרות בנושא הקשבה כי היא הבסיס לכל קשר וכמו שריר צריך לאמן אותו. נתנו למדריכים כלים איך להימנע מהקשבה המבוססת על דעות קדומות, שיפוטיות ותבניות של מחשבה וכלים להקשבה פעילה".
ויק קטן מנהל ניידת עלם פתח תקוה "כחלק מפעילות ניידת עלם בעיר, שיתופי הפעולה עם כלל הגורמים חשובה לנו ומאפשרת מתן מענה טוב יותר".