מלחמה ברעש בפתח תקווה: העירייה תאמץ חקיקה ארצית וקנסות של עד 1,400 ש"ח נגד רכבים מרעישים

עיריית פתח תקווה עולה מדרגה במאבק במפגעי הרעש: ראש העיר רמי גרינברג יוביל אימוץ של חקיקה ארצית שתאפשר פריסת מצלמות רעש חכמות, עיכוב רכבים משופרים והטלת קנסות כבדים. המהלך נועד לשפר את איכות החיים בעיר ולהרתיע נהגי אופנועים ורכבים המייצרים רעש חריג ברחובות פתח תקווה.
ניידת אגף הביטחון של עיריית פתח תקווה ואופנועי משטרה במבצע אכיפה לילי
מגבירים את האכיפה: כוחות הביטחון והשיטור העירוני בפתח תקווה בפעילות נגד מפגעי רעש. צילום: דוברות עיריית פתח תקווה

עיריית פתח תקווה תאמץ חקיקה ארצית שתאפשר להרחיב את האכיפה כנגד רכבים מרעישים.

כחלק מהפעילות השוטפת של עיריית פתח תקווה לצמצום מפגעי רעש הנגרמים מכלי רכב ואופנועים משופרים, ראש העיר רמי גרינברג יאשר בקרוב חוק עזר עירוני שיאפשר לעירייה לאמץ את החקיקה הארצית בתחום.

אימוץ החוק יאפשר הגברת האכיפה והפיכתה לאפקטיבית יותר, לרבות הטלת קנסות מוגדלים שיגיעו עד ל־1,400 ₪. בנוסף, גורמי האכיפה העירוניים יוכלו לעכב כלי רכב חשודים עד להגעת בוחן תנועה משטרתי, שיבחן את תקינות הרכב ויחליט האם יש מקום להורידו מהכביש.

מהלך זה מצטרף למבצעי האכיפה הרבים שמקדמת העירייה בשיתוף משטרת ישראל והמשרד להגנת הסביבה, וכן לפתרונות טכנולוגיים מתקדמים שפתח תקווה הייתה מהראשונות לאמץ – ובהם מצלמות אכיפה חכמות, המבוססות על ניטור רעשים וצפירות שלא לצורכי חירום, תוך הפעלת שיקול דעת של פקח אנושי, לצד פריסת גלאי רעש ברחבי העיר.

ראש העיר רמי גרינברג: ״אנו פועלים בנחישות ובכל הכלים העומדים לרשותנו כדי לשמור על איכות החיים של תושבי פתח תקווה. מפגעי רעש הם לא גזירת גורל, ואימוץ החוק הארצי יאפשר לנו אכיפה משמעותית ויעילה יותר, בשילוב טכנולוגיה מתקדמת ושיתופי פעולה עם כלל גורמי האכיפה. נמשיך לפעול בנחישות למען שקט, סדר ובטיחות בעיר״.

תגיות

תמונה של מערכת פתח תקוואי

מערכת פתח תקוואי

"פתח תקוואי" מתמחה בסיקור חדשותי מקומי על אירועים מקומיים, חינוך, עסקים בעיר ונדל"ן בפתח תקווה. יש לכם מידע מעניין? שלחו לנו עכשיו: [email protected]

לשיתוף הכתבה

אולי יעניין אותך גם