(בניין עיריית פ”ת, צילום: עיריית פתח תקווה)

65 רשויות מקומיות מבקשות להעלות את הארנונה לשנת 2020 ומה עם פתח תקווה?

עיריית פתח תקווה - העיר הרביעית בגודלה בישראל, הורידה את הארנונה בשנת 2019 ומבקשת להוריד שוב ב-2020

רמי גרינברג ראש העיר פתח תקוה: "הימים בהם העירייה עשתה את הפשוט ביותר והוא להגדיל את תקציבה על חשבון התושבים נגמרו!"

בסיס ההכנסות של העיריות במדינת ישראל מגיע מהארנונה, התשלום שכל תושב ותושבת משלמים עבור הנכס בו הם גרים וכל בעל עסק על המשרד או החנות שלו.

בשנת 2020, מס הארנונה צפוי לעלות בשיעור חד של 2.6% – העלייה הגבוהה ביותר בחמש השנים האחרונות. אך עיריות רבות – 65 ליתר הדיוק, אינן מסתפקות בכך ומבקשות להעלות את הארנונה מעל לאחוז שנקבע ובכך לשלשל לכיסן סכומי כסף גדולים, על חשבון התושבים.

כך הולך לקרות בת"א, גוש עציון, חוף השרון, כוכב יאיר, גדרה, אבן יהודה, מבשרת ציון, ראש העין, לוד ועוד עיריות רבות כאמור.

ומה בפתח תקווה?

דווקא בפתח תקווה, העיר הרביעית בגודלה בישראל, ראש העיר רמי גרינברג, אשר נכנס לתפקידו לפני שנה, דוגל במדיניות של הורדת הארנונה. כך הוא נהג בשנת 2019 וכך הוא גם ביקש לעשות גם בשנת 2020.

למרות הדעה הרווחת שהורדת ארנונה תקטין את תקציב העירייה, גרינברג דווקא הצליח למצוא את התמהיל הנכון בו הוא מגדיל מחד את תקציב העירייה ומוריד ארנונה לתושבים מאידך, תוך התייעלות בכוח אדם בעירייה, תנופת פיתוח בכל העיר, בנייה למגורים ועידוד הגירה חיובית לעיר.
רמי גרינברג ראש העיר פתח תקוה: "הימים בהם העירייה עשתה את הפשוט ביותר והוא להגדיל את תקציבה על חשבון התושבים נגמרו! אנו עושים את כל המאמצים כדי להצליח להוריד את הארנונה ללא פגיעה בתקציב- בשנת 2019 הצלחנו וכך גם בתכנון של 2020. אנחנו נמשיך לעשות כל שביכולתנו כדי להמשיך ולהוריד ארנונה מהתושבים לצד הפחתת הנטל על התושב באמצעות הכנסת חברות ענק לעיר, תקציבי ממשלה, פיתוח אזורי תעשייה ומסחר ועוד״.

הממולצים אונליין

לשיתוף הכתבה

הרשמו עכשיו לרשימת התפוצה שלנו וקבלו מאיתנו עדכונים ופרסומים

אולי יעניין אותך גם