מהסקירה עולה, כי כ- 68 אלף דירות בפתח תקווה הן דירות ללא ממ"ד לעומת כ- 15 אלף דירות בלבד עם ממ"ד. הסקירה מבוססת על נתוני הלמ"ס ועל הערכות כלכלני ההתאחדות לגבי מספר הדירות בהן אין ממ"ד אך ייתכן ויש בבניין או בשכונה מקלטים.
לדברי אהרון דינוביץ, יו״ר ארגון הקבלנים והבונים פתח תקווה "הרשויות המקומית חייבות ללחוץ על הממשלה כדי למצוא פתרון. לא ייתכן שישנם יישובים שלמים שלמעלה ממחצית מהבתים שם ללא ממ"ד. אני מאמין שהפתרון לכך הוא כמובן בקידום פרויקטים של התחדשות עירונית בעיקר במרכזי הערים הוותיקות. ההתחדשות העירונית ותמ״א 38 הן בנפשנו. רשות עירונית שלא תתעסק בהתחדשות ב-5 השנים הקרובות, צריכה ללכת הביתה. האזרחים מודעים, וכולם רוצים בסופו של דבר לשנות את איכות חייהם. נכון שבשנים האחרונות הייתה תזוזה בפתח תקווה ובפרט בשנה האחרונה, אבל היא מאד מינורית. צריכים להכריז על השנים הבאות כשנות ההתחדשות העירונית. להפשיר קרקעות חקלאיות לא יתן פתרון לאנשים שגרים בבלוקים משנות ה-50. הם צריכים לשנות את החיים שלהם. כולנו יודעים שיש בעיה של תשתיות. אנחנו מכים על חטא, ונכה על חטא שהילדים שלנו ימשיכו לגור בבלוקים המכוערים והמסוכנים האלה. לכן אין ברירה".
לדברי דינוביץ, "כל אגפי ההנדסה בעיריות צריכים להסביר לעובדים ולפקידים שזה בעדיפות עליונה ויש לקדם את התיקים האלה שלא יסחבו שנים רבות. ראשי הרשויות צריכים להיות מחויבים להתחדשות כמו לחינוך, ניקיון ובטחון התושבים. זה חלק מהאג׳נדה שצריכה להיות מושרשת"
מלשכת דובר העירייה, נמסר בתגובה: "עם כניסתו לתפקיד, ראש העיר, רמי גרינברג, הקים יחד עם משרד השיכון את המנהלת להתחדשות עירונית. החלטה זו עברה עוד במועצת העיר הראשונה. בנוסף, ראש העיר מקיים מידי יום פגישות רבות עם יזמים לטובת קידום פרויקטים להתחדשות עירונית. כך, אושרו תכניות בשכונות אחדות, רמת ורבר ובמקביל מקודמות תכניות במרכז העיר, בשכונות יוספטל, עמישב ותקומה. בעוד רוב הרשויות בארץ עצרו את התקדמות הפרויקטים להתחדשות בתחומן, פתח תקוה מקדמת תכניות אלו ביתר שאת – תוך מתן דגש לפתרונות תחבורה, מבני ציבור, תשתיות ועוד. עוד נציין כי בניגוד לנטען, גם בשכונות הותיקות קיימים מקלטים שמישים. מתוך מחויבות לעתיד העיר, עיריית פתח תקוה תמשיך לקדם פרוייקטים אלו לרווחת תושביה ותדאג לביטחונם בחירום ובשיגרה כאחד.