אמש (ד’) ערב יום השואה, התקיים טקס יום השואה העירוני – המרכזי בהיכל התרבות. הטקס נפתח בתפילת “אל מלא רחמים” מפי החזן יעקב בש, והדלקת שישה נרות זיכרון על ידי ניצולי שואה תושבי העיר. במבואת היכל התרבות הוצגה תערוכת ציורי ילדים של בתי הספר היסודיים ביוזמת פרלמנט הילדים (הפועל במסגרת אגף הנוער)
ראש העיר רמי גרינברג אמר בדבריו “היום אנו מרכינים ראש ועומדים בדומייה, לזכר ששת מיליוני היהודים שנספו בשואה. מאחורי המספר הבלתי נתפס של “שישה מיליון”, מסתתרים שישה מיליון שמות ופנים. שישה מיליון אנשים, שלהם הורים, אחים, ילדים, בני משפחה וקהילה שלמה.”
“יש טעם מיוחד לקביעת היום הזה בין פסח לבין יום העצמאות – בין המועד שבו אנו מעלים על נס את צאת אבות אבותינו ממצרים, מבית עבדים, והיותם לעם, לבין היום שבו נתחדשה הריבונות הלאומית היהודית במולדת ההיסטורית, לאחר קרוב לאלפיים שנות גלות. בין שני אירועים אלו התרחש השבר הגדול. המזעזע!”
“בעיצומה של מלחמת העולם השנייה היה מנוי וגמור עם ההנהגה הנאצית אחוזת הטירוף ועם עושי דברה לממש בצורה סדורה את מה שנקרא “הפתרון הסופי”, לעשות למציאות מצמררת את מילות ספר תהילים – “לכו ונכחידם מגוי ולא ייזכר שם ישראל עוד”. והוסיף “כבן לניצול שואה אני מודע לסבלם של ניצולי השואה ולצורכיהם. דור ניצולי השואה הולך ופוחת ותפקידנו הוא לזכור ולהנציח. עלינו כאן בארץ גם לדאוג לניצולים החיים לצידנו, יחד עימנו. העיר פתח תקוה מכבדת את הניצולים ומחבקת אותם, ולא שוכחת את קורבנות השואה. זו זכותנו וזו גם חובתנו! יהי זכר הקורבנות בליבנו לעד!”
בהמשך נשא דברים מרגשים גם יו”ר המרכז משה פלדמר בן לניצולי שואה בעצמו, ובחלק האומנותי הועלתה ההצגה “הבריחה” של תאטרון ‘השעה הישראלי’ המבוססת על סיפור חייו של הרב לאו, צעיר הניצולים ממחנה בוכנוולד.
הטקס בארגון המרכז להנצחת השואה בראשות משה פלדמר ובניהולה של מיכל אשר. המרכז פועל במסגרת אגף התרבות בניהולו של אריה ימיני.