המרכז העירוני להנצחת השואה בפתח תקוה, מקיים פעילויות לתיעוד סיפורי הניצולים והנצחת הנספים. למרכז תפקיד חשוב בשימור הזיכרון והנחלתו לדורות הבאים במסגרת הציווי “לזכור ולא לשכוח”, ובנוסף מקיים פעילויות לבני הדור השני והשלישי שגדלו בצלה של השואה. השנה מפעל הפיס במסגרת המיזם “פיס בלב הקהילה” יסייע במימון של פרויקטים לטובת ניצולי השואה.
ראש העיר רמי גרינברג “לאורך כל השנה אנו מקיימים אירועים ומקדמים פרויקטים למען ניצולי השואה, למען הנצחת סיפורם של השורדים והנצחת הנספים. השנה המרכז העירוני להנצחת השואה בראשות משה פלדמר, העלה מספר תכניות מקוריות וייחודיות שיספקו עניין לניצולי השואה ויאפשרו דרך נוספת לספר ולהנציח את סיפורם. בימים אלה בהם אנו מציינים 75 שנה לשחרור אושוויץ ישנה חשיבות גדולה עוד יותר לתיעוד סיפורם של שורדי השואה ולהנצחת סיפורם של הניספים. אני מודה למפעל הפיס על שיתוף הפעולה במימון פרויקטים מרגשים אלה ומאחל לכולם בריאות איתנה והמשך עשייה”.
יו”ר מפעל הפיס, רו”ח אביגדור יצחקי “מפעל הפיס גאה להמשיך ולהוביל את מיזם “פיס בלב הקהילה” במסגרתו הרשויות המקומיות מנצלות את הקצאות מפעל הפיס לא רק לצורך הקמת מבנים אלא גם לתכניות הפעלה בתחומי הרווחה ובדגש על האוכלוסיות שהכי זקוקות לו. אנחנו גאים לקחת חלק בפרויקט המקסים שמובילה עיריית פתח תקוה לרווחתם של ניצולי השואה ולמען הנצחת סיפורי השורדים וזיכרון הנספים בשואה. מפעל הפיס ימשיך להעמיק את ההשקעה בתחומים אלה גם בשנים הבאות. אני מודה לראש עיריית פתח תקוה, מר רמי גרינברג, על שיתוף הפעולה הפורה למען רווחתם של ניצולי השואה, האזרחים הוותיקים וכל תושבי העיר פתח תקוה”.
בעירייה מציינים כי בין הפרויקטים חדשים שיתקיימו בשנה הקרובה וימומנו ע”י מינהל התרבות בעיריית פתח תקוה בשיתוף מפעל הפיס: “כינורות של תקווה” – אירוע הוקרה לניצולי שואה במסגרתו יתקיים קונצרט עם אוסף כנורות של תקווה, כינורות ששרדו את השואה ובנוסף מופע של תלמידי הקונסרבטוריון העירוני שינגנו יצירה שנכתבה בגטו טרזינשטאט. לאירוע יוזמנו ניצולי שואה ובני משפחותיהם ותלמידים שיחשפו לסיפורים וליצירות.
“סיפורי בגדים” – פרויקט קהילתי בשיתוף ניצולי שואה ובית הספר לעיצוב שנקר שמטרתו ליצור נראות של ניצולי השואה בקהילה. הקשיש יחד עם הסטודנטים יעצבו פריט לבוש ייחודי שמסמל את חייו.
תכנית 90/90 – 90 אירועים וחגיגות יום הולדת ל-90 ניצולי שואה שמתקשים לצאת מבתיהם. ניצולי שואה רבים מתקשים לצאת מהבית אם מפאת הגיל ואם מסיבות קוגניטיביות ורפואיות, בפרויקט זה נקיים מסיבת יומולדת בביתו של הניצול עם אמן שירה, בלונים ועוגה ונזמין את בני משפחתו הקרובה.
שיר הזהב של גיל הזהב – שימוש באמנות להעלאת מצב הרוח ומתן תעסוקה אמנותית לשורדי השואה. ניצולי השואה שכתבו במהלך השואה סיפורים ושירים ובמסגרת הפרויקט יתקיימו סדנאות שבסיומן יתקיים אירוע פסטיבל מסכם. במהלך הסדנאות יבטאו ניצולי השואה את רגשותיהם בכתיבה, שירה ויצירה, ויחשפו זאת בפני בני משפחותיהם.