במרכז העיר, שם מתרכזים מוסדות חינוך רבים, עסקים ושירותים ציבוריים, נחשפה הבוקר שוב אותה תמונה מתסכלת של תשתיות שכנראה לא מסוגלות להתמודד עם קצת גשם או צמתים אליהם מתנקזים יותר מידי מים בדיוק במעברי החציה. תושבים רבים, החל מילדים קטנים בדרכם לגני הילדים ועד לאנשים מבוגרים, מצאו עצמם הבוקר עם הפתעתו של הגשם מול מעברי חציה מוצפים.
הסצנה שנצפתה בחלק מהרחובות במרכז העיר (אחד העם, שפירא, חפץ חיים, ברנדה, בלפור ועוד) הייתה כמעט סוריאליסטית: תושבים נראו מהססים בשפת המדרכה ליד מעברי חציה מהלכים מצד לצד, מחפשים נתיב יבש לחצות את הכביש לעתים תוך סיכון עצמם בכביש. תלמידי בתי ספר נראו מקפצים במעברי החציה בניסיון לחצות את הכביש המוצף, חלקם נכשלים ומגיעים רטובים ללימודים.
הבעיה אינה רק נוחות של חציית כביש, אלא גם בטיחות, צמתי רחובות מוצפים מאוד גורמים לתושבים לנסות לחצות את הכביש שלא במעברי החציה והסכנה היא ברורה. יודגש כי הסיפור של פתח תקווה אינו ייחודי, אך הוא מדגיש את הצורך הדחוף בהשקעה בתשתיות עירוניות ברחבי הארץ. עם שינויי האקלים והגידול המתמיד באוכלוסייה, הצורך במערכות ניקוז יעילות ותשתיות מודרניות הופך קריטי יותר מתמיד לביטחון התושבים.
בעוד העיר ממתינה לפתרונות ארוכי טווח, התושבים נאלצים להתמודד עם המציאות הרטובה והמתסכלת. עבור רבים, הגשם שהפתיע הבוקר (ג’) הוא תזכורת כואבת לכך שלפעמים, אפילו המשימה הפשוטה של לחצות את הכביש מצד לצד בדרך למוסד הלימודים או העבודה יכולה להפוך לאתגר של ממש וזה עוד לפני החורף האמיתי.
אז בינתיים, עד שתצטיידו במגפיים כדי לחצות את הכביש בגשם, פנינו לדוברות עיריית פתח תקווה לשמוע מה נעשה בשנים האחרונות עם תשתיות הניקוז במרכז העיר.
מדוברות עיריית פתח תקווה נמסר בתגובה: “לא מוכרות לנו בעיות שמקורן כשל בניקוז. צריך להבין שבזמן ירידת כמות משקעים גדולה בפרק זמן קצר, יכול להיווצר לזמן קצר עומס על הקולטן. אך עדיין הקולטן מתפקד ומנקז אליו את המים ללא הפרעה.
על כל פנים, עיריית פתח תקוה נערכה גם השנה לקראת החורף הקרב ובא ופועלת למניעת הצפות מי גשמים. בשנתיים האחרונות ביצע מינהל תפעול – אגף תשתיות, עבודות תשתית לשיפור מערכת הניקוז בעיר, כולל שינויים גיאומטריים במקומות הנדרשים, עבודות עומק (לעיתים בשיתוף מיתב), הנחת צינורות ניקוז חדשים וכן בניית שבעה אגני השהייה (אגני ניקוז) במקומות רגישים בהם בעבר היו הצפות ברחובות שונים בעיר ובסמוך למוסדות חינוך. אגני השהייה מנקזים אליהם את מי הגשמים במקרים בהם יש גשמים עזים ויורדות כמויות גדולות של גשם.
בנוסף, מתבצעות עבודות לניקוי קולטנים, עבודות גיזום של ענפים הנוטים ליפול ועצים הצומחים תחת חוטי חשמל, תקינות רמזורים, איסוף גרוטאות ואשפה, חיזוק שלטים וכדומה. וניתנו הנחיות לכוננים להיות ערוכים במידת הצורך עם מנופי גיזום, מכונות טיאוט, טרקטורים וגנרטורים לחירום. המוקד העירוני 106 הפועל 24/7 יערך לתגבור במידת הצורך, וכך גם השיטור העירוני, הפיקוח, אנשי אגף הביטחון ואנשי הרווחה.”