גשר השבעה באוקטובר בפתח תקווה: לזכר הנופלים

בטקס מרגש, חנכה עיריית פתח תקווה את גשר השבעה באוקטובר המנציח את הנופלים במלחמה. הגשר, שמחבר בין פארק יצחק אוחיון לשכונת נווה גן, נבנה במטרה לחזק את תחושת החיבור והזיכרון. הטקס התקיים במעמד ראש העיר, רמי גרינברג, ובהשתתפות בני משפחות שכולות, נציגי ציבור ותושבים.
אישי ציבור ונציגי משפחות גוזרים את הסרט בטקס חנוכת הגשר
ראש העיר רמי גרינברג ונציגי משפחות גוזרים יחד את הסרט האדום, כחלק מטקס חנוכת הגשר. צילום: דוברות עיריית פ"ת

עיריית פתח תקווה חנכה אמש את גשר השבעה באוקטובר, המחבר בין פארק יצחק אוחיון לשכונת נווה גן, מעל ציר הרב מלכה.

הטקס התקיים במעמד ראש העיר, רמי גרינברג, ובהשתתפות בני משפחות שכולות, ובהן אלי שתיוי, אביו של עידן שתיוי ז"ל, ויפעת היימן, אמה של ענבר היימן החטופה בעזה, אשר נשאה דברים, אלן גרש, אשר בנו יחידו רס״ל מירון משה גרש נפל ברצועת עזה, הוריו של סמ"ר אבי גרינצויג אשר נפל בצוק איתן, והוריה של מאיה ביטון ז"ל שנרצחה במסיבת הנובה, ובהשתתפות בני נוער ותושבים.

בני נוער מתנועת הצופים מניפים דגלי ישראל בטקס ההנצחה
בני נוער מתנועת הצופים מניפים דגלי ישראל גדולים בטקס חנוכת הגשר, כאות הוקרה והנצחה. צילום: דוברות עיריית פ"ת

כזכור, מאז השבעה באוקטובר 2023 נערכו מספר אירועי הנצחה וזיכרון, וביניהם, גשר ע"ש אסף חממי ז"ל, הועלו שלטי חוצות דיגיטליים לזכר הנופלים מאז ה-7 באוקטובר, מרכז חינוכי על שם שירי, אריאל וכפיר ביבס, גבעת התצפיתניות, גשר משרתי המילואים , גשר לזכרו של אמנון זמורה ז"ל, גשר נובה, רחוב בשם אחדות ישראל, פארק חרבות ברזל, אנדרטה לחללי פעולות האיבה ועוד.

ראש העיר פתח תקווה רמי גרינברג ונציגי משפחות עומדים ליד לוח זיכרון בטקס חנוכת הגשר
ראש העיר פ"ת רמי גרינברג ונציגי משפחות עומדים לצד לוח זיכרון, המנציח את אירועי השבעה באוקטובר, במהלך טקס ההנצחה. צילום: דוברות עיריית פתח תקוה

גשר השבעה באוקטובר פתח תקווה

לשם שנבחר – "גשר השבעה באוקטובר" – יש משמעות עמוקה, בדומה למאורעות ואסונות אחרים המונצחים במרחב הציבורי ברחבי הארץ ומסמלים את הזיכרון והתקומה יחד.

שם הגשר החדש מהווה זיכרון ליום הארור שפקד את מדינת ישראל ומנציח את הנופלים. הגשר הוקם בסמוך לרחוב החדש "אחדות ישראל" ובכך מדגיש את המחויבות שלנו כעם לנצח את אויבינו, אם נהיה מאוחדים ונגשר על הפערים בינינו.

גשר זה מצטרף לגשר ע"ש אל"מ אסף חממי ז"ל שנחנך לאחרונה מעל רחוב גיסין, וכן לגשרים נוספים המתוכננים להיבנות מעל כביש 40 ועוד.

גשר השבעה באוקטובר הוא חלק מתנופת פיתוח רחבת היקף בעיר, שמטרתה לשפר את מערך הדרכים, לספק פתרונות נגישות ובטיחות להולכי רגל וילדים החוצים צירים סואנים.

גשר השבעה באוקטובר החדש בפתח תקווה
גשר השבעה באוקטובר – סמל של חיבור וזיכרון. צילום: דוברות עיריית פ"ת

ראש העיר פתח תקווה, רמי גרינברג: "גשר השבעה באוקטובר בפתח תקווה הוא סמל של חיבור, זיכרון וכבוד לכל מי שאיבדנו ואלו שאנו משוועים לחזרתם מהשבי. גם ברגעים אלו, כמו לאורך כל השנה, אנו עומדים קרוב למשפחות ותומכים בהן. חשוב לנו לתת כוח, לתמוך ולזכור תמיד את האחריות שלנו לשמור על הזיכרון והכבוד של כל חלל – זה מה שמייחד אותנו כעם."

תגיות

תמונה של מערכת פתח תקוואי

מערכת פתח תקוואי

"פתח תקוואי" מתמחה בסיקור חדשותי מקומי על אירועים מקומיים, חינוך, עסקים בעיר ונדל"ן בפתח תקווה. יש לכם מידע מעניין? שלחו לנו עכשיו: [email protected]

לשיתוף הכתבה

הרשמו עכשיו לרשימת התפוצה שלנו וקבלו מאיתנו עדכונים ופרסומים

אולי יעניין אותך גם