מנוי חינם לקבלת עדכונים בוואטספ ובטלגרם

באילו נסיבות מומלץ שתשקלו שלום בית?

כאשר אחד מבני הזוג, מגיש תביעה לשלום בית, היא תוגש רק לביה”ד הרבני.

בתביעה זו אשר במסגרתה עותר אחד מבני הזוג בקשה לעריכת שלום בית, ייתכן ואין מדובר ברצון לשלום בית, כי אם לעיכוב של הליך הגירושין.
במקרים רבים, מדובר על סוג של כפייה, כאשר בן או בת הזוג אינם מעוניינים להישאר בתא המשפחתי. למעשה, לביה”ד הרבני, אין שום סמכות, להורות על שלום בית כאשר אחד הצדדים אינו מעוניין בכך.

ישנה כמובן משמעות נוספת לבקשה של אחד מבני הזוג לשלום בית וזה הפן הכלכלי והכוונה היא להשאיר את המצב על כנו, כך שלא ניתן יהיה לפרק שותפות על נכס לדוגמא, או הוצאת בן הזוג מן הבית או הדירה שבה הם מתגוררים.
על בן או בת הזוג, להוכיח כי סה”כ מדובר בניסיון סרק ולכן יש לאסוף ראיות ולהישאר ערניים לכל פעולה, שיחה עם קרובי משפחה או חברים קרובים שיכולה להוכיח, כי אין מדובר בבקשה כנה.

מדוע כדאי כבר להכין הסכם גירושין?

מומלץ כי בכל מקרה, אם יחליטו בני הזוג להישאר יחד ושלום הבית יעלה יפה, או שבמידה ובכל זאת, תהיינה מחלוקות בין בני הזוג, לערוך הסכם גירושין, מה שיקל על ההליך וימנע בעיות במשפחה כגון מריבות שעשויות לפגוע בילדים הקטינים.

הסכם זה, מסדיר את הסכמתם של בני הזוג להתגרש בדרכי שלום, ללא מלחמות מיותרות שבעקבותיהן, יוצאו סכומי עתק לשני עוה”ד של בני הזוג , מה שיהיה לגמרי מיותר ויקשה על ההורה המשמורן לכלכל את ילדיהם.

יש לקבוע סכום מזונות, חלוקת הרכוש של בני הזוג, מקום מגורים, חינוך הילדים, הסדרי ראייה ועוד.

יש להיעזר בשירותיו של עו”ד לדיני משפחה, אשר לא יפסח על סעיפים חשובים שיכללו בתוך הסכם גירושין וכן, לחשוב היטב על כל פרט שעשוי להיות מכשול לאחד משני הצדדים בעתיד.

היתרונות הברורים בהסכם הגירושין

כאשר לבני הזוג קיים הסכם גירושין וכן הסכם זה, קיבל תוקף של פסק דין, שני בני הזוג, יכולים להתחיל לכלכל את צעדיהם להמשך חייהם ולפתוח דף חדש בחייהם, כאשר הם מתחייבים , יודעים והגיעו להסכמה משותפת לגבי הזכויות והחובות שלהם. בני הזוג, יצטרכו לקחת החלטות שיקבעו את גורלם וגורל עתיד ילדיהם.

חשוב לציין, כי כל הסכם גירושין, חייב יהיה לעבור אישור ביהמ”ש או של ביה”ד הרבני. הצדדים יזומנו בפני ערכאה שיפוטית, כאשר זו תבחן אם הסכם זה, נעשה מתוך רצון טוב וחופשי. במידה ותנאים אילו יאושרו, ניתן יהיה לתת להסכם זה, תוקף של פסק דין.

הסדרת ההורה המשמורן בהסכם הגירושין
כאשר נערך הסכם בין בני הזוג בדבר הגירושין ביניהם, יש להסדיר תחילה את נושא ההורה המשמורן או שאולי בני הזוג, יהיו מעוניינים במשמורת משותפת. יש להסדיר באילו ימים ניתן יהיה להורה שאינו משמורן, לקחת אליו את הילדים ומה ההסדרים יהיו בתקופות החגים והחופש הגדול. גם נושא החינוך משמעותי בהסכם זה ולכן יש להסדיר ולקבל את ההחלטות בנושא זה.

הסדר המזונות ותשלום מחציות

אחד הדברים החשובים בעריכת הסכם בין בני זוג שהחליטו להתגרש הוא נושא המזונות, ויש להגדיר את הסכום, את מועדי התשלום, כל כמה זמן הוא עודכן בהתאם למדד המחירים לצרכן. נושא נוסף הינו תשלום מחציות כגון: הוצאות רפואיות חריגות, משפחתונים, גנים וצהרונים, שיעורים פרטיים וכיו”ב וכן, מה גובה תשלום המזונות יהיה, כאשר הילדים ישרתו בצה”ל. גם את נושא חלוקת הרכוש יש להסדיר בהסכם הגירושין וזאת, לשבעות רצונם של שני בני הזוג. ישנם נושאים שונים שבני הזוג לא תמיד מודעים להם ולמרות שבני הזוג החליטו על הסכם שיסדיר ביניהם את נושא הגירושין חובותיהם וזכויותיהם, מומלץ כי רק עו”ד לענייני משפחה אשר צבר ניסיון עשיר בתחום, יערוך את ההסכם לטובת שני הצדדים.

הרשמו חינם לערוץ הוואטספ והטלגרם שלנו

הרשמו עכשיו לרשימת התפוצה שלנו וקבלו מאיתנו עדכונים ופרסומים