האוניברסיטה הפתוחה משיקה בימים אלה, בשיתוף מכללת פתח תקווה, את תוכנית התואר השני בממשל ומדיניות ציבורית שתתקיים לראשונה בעיר.
התוכנית נועדה להעניק כלים מעשיים ותיאורטיים לעובדים ועובדות במגזר הציבורי, ברשויות המקומיות, בחברה האזרחית ובמגזר העסקי, וכן למי שמעוניינים להשתלב בתחומים הללו. היא משלבת ידע אקדמי מעמיק עם ניסיון מהשטח, מתוך מטרה להכשיר את דור המנהלים הבא של השירות הציבורי בישראל.
ראש העיר רמי גרינברג: "מכללת העיר פתח תקווה מאפשרת לימודים אקדמאים קרוב לבית, ובכך מאפשרים לשלב בין לימודים, קריירה וחיי משפחה אנו מאמינים בהשכלה ורכישת ידע ומכללת פתח תקווה מאפשרת זאת במגוון תארים, באופן איכותי ונגיש. התוכנית היוקרתית לתואר שני בממשל ומדיניות ציבורית היא הזדמנות חדשה הנפתחת בפני מי שחולמים להשפיע על סדר היום הציבורי ולעצב את עתיד המדינה מבפנים."
כאמור, מדובר בהרחבה טבעית של מערך הלימודים הקיים במקום. כיום לומדים בקמפוס מאות סטודנטים וסטודנטיות במגוון רחב של תחומים – מדעי החברה והרוח, ניהול, פסיכולוגיה ומדעי המחשב. בין הלומדים גם תלמידי תיכון מצטיינים, שכבר החלו את לימודיהם האקדמיים במסגרת תוכנית ייחודית המאפשרת להם לצבור נקודות זכות ולהמיר איתן בגרויות.
"מדובר בתוכנית שמאפשרת לאנשים מובילים לקחת חלק אמיתי בעיצוב המדיניות הציבורית ולהוביל שינוי מהותי,” מציינת דקלה אליהו, מנהלת המכללה.
התוכנית כוללת קורס דירקטורים כחלק ממסלול הלימודים, המכשיר את הלומדים לתפקידי דירקטור בחברות ציבוריות ופרטיות, וכן התמחות ייחודית בשלטון המקומי, בשיתוף מרכז השלטון המקומי.
אחד היתרונות הבולטים בתוכנית הוא ההתאמה למעגלי החיים של לומדים עובדים: הלימודים מתקיימים פעם בשבוע בלבד, בקמפוס מכללת פתח תקווה ומאפשרים שילוב מלא בין קריירה, משפחה ולימודים מתקדמים.
ההרשמה בעיצומה, ומספר המקומות מוגבל.
לפרטים נוספים ניתן לפנות למכללת פ"ת 03-9271684 רחוב ראשון לציון 4, פתח תקווה.












