עיריית פ"ת ממשיכה לקדם את התכנית המקיפה להקמת מקלטים בעיר

עיריית פתח תקווה פועלת בשנים האחרונות כדי להדביק פער של שנים רבות בנוגע למקלטים בשכונות הוותיקות בעיר ולרבות במוסדות החינוך.
צילום: עיריית פתח תקווה

בהתאם לכך, הוקמו 30 מקלטים עד כה ובהמשך יוקמו נוספים, במסגרת התכנית לפריסת מקלטים בעיר. כדי למנוע בלבול בנושא, חשוב להבין כי המיגוניות (כפי שהוצבו בעוטף עזה) מותאמות לפצמ"רים ולא לירי ארוך טווח. לכן המיגוניות אינן רלוונטיות לפתח תקווה.

במקביל, העירייה פועלת על פי הנחיות פיקוד העורף, לפיהם, יש לפעול בנוהל 'הכי מוגן שיש' האומר שבמידה ואין מקלט יש למצוא חדרים פנימיים כמו מסדרון ולהתרחק מחלונות ולשבת בצמוד לקיר. לאורך כל השנה נעשים בעיר, לרבות בבתי הספר, תרגולים לשעת חרום ולאורך כל השנה העירייה ופיקוד העורף מקיימים הסברה ותרגולים בנושא. יודגש כי מדיניות ההתגוננות על פי פקע"ר באיזור המרכז היא ללא שינוי ואין שום מגבלות על לימודים.

ראש העיר רמי גרינברג "בשנים האחרונות אנחנו מקדמים תכנית להקמת מקלטים במרחבים הציבוריים ובמוסדות החינוך הוותיקים, במטרה לגשר על פער של שנים בנושא. השקענו עשרות מיליוני שקלים ואנחנו נמשיך להשקיע בנושא עד להשלמת התכנית."

פרסום בפתח תקווה
יש לכם עסק בפתח תקווה?
ספרו לתושבי העיר את הסיפור שלכם — כתבת תוכן מקצועית שמגיעה לעשרות אלפי קוראים מקומיים.

תגיות

תמונה של איציק כהן

איציק כהן

לשיתוף הכתבה

אירועים בפתח תקווה
📍 עיר:
קטגוריה
הכל 👶 ילדים 🎭 תיאטרון 🎤 סטנד-אפ 🎵 מוזיקה 🎼 מחזמר 🎻 קלאסי
תאריך
כל התאריכים 7 ימים הקרובים שבועיים הקרובים חודש הקרוב
מחיר
כל המחירים עד 100 ₪ עד 150 ₪ עד 200 ₪
טוען...
טוען אירועים...
אירועים בKartisim · כרטיסים מאובטחים

אולי יעניין אותך גם