חיימון, יליד העיר, דור שני לניצול שואה, התוודע ל"סיפור המהדקים" סיפור אמיתי שהתרחש בשנת 998. בעיירה קטנה בשם ויטוול שבטנסי, ארה”ב. שלושה תלמידים בבית הספר המקומי, החלו בפרויקט מיוחד, איסוף 6 מיליון מהדקי נייר, כדי להנציח את המספר הבלתי נתפס של היהודים שנרצחו בשואה. הפרויקט יצר גלים בארה"ב ובעולם כולו והועלה בארץ כהצגה.
לאחר שהתוודע לסיפור, השתתף חיימון יחד עם אביו, תושב העיר, בטקס יום השואה הבינלאומי של עיריית פתח תקוה שהתקיים בהיכל התרבות (בשנת 2015) שם באורח מקרי לגמרי הועלתה ההצגה "סיפור המהדקים".
חיימון החליט כי עליו לעשות מעשה, רכש קרון רכבת בצפון, שיפץ אותו והציב אותו תחילה בשערי תקווה, לאחר מכן בסמוך לאגם האקולוגי בהוד השרון וכעת משהתבקש להזיזו פנה לראש העיר פ"ת רמי גרינברג אשר ראה חשיבות רבה בהימצאות הקרון בשטח העיר, בפארק יד לבנים, בין שני הטנקים, בסמוך לקריית המוזיאונים. מקום זה מהווה גם נקודת פתיחה למפגש סיורי התלמידים במסגרת פרויקט "רחובות מעידים" .
ביום שישי (1.5) התקיים סיור מקדים במקום, בהשתתפות ראש העיר רמי גרינברג ומשה פלדמר יו"ר המרכז העירוני להנצחת השואה וצוות מקצועי. השניים בירכו על המהלך להצבת הקרון בפארק יד לבנים ואמרו כי הקרבה לטנקים, למוזיאון ראשונים ולארכיון, הופכת את מקומו של הקרון בפארק יד לבנים לטבעי ונכון. ראש העיר רמי גרינברג הוסיף "זוהי חובתנו להמשיך ולהנציח את זכרם של הנספים ולחשוף את הדור הבא לנדבכים שונים הקשורים לאירועי השואה. הקרון של חיימון הוא תרומה משמעותית וחשובה לעיר ואני שמח כי הצבנו את הקרון בין שני הטנקים המסמלים את הגבורה והניצחון של העם היהודי במולדתו".