צילום: אילוסטרציה מאחת ממערכות הבחירות

מי ינצח בפתח תקווה? כל הנתונים לקראת בחירות 2020

הבחירות הארציות שוב כאן. מה צפוי לנו מבחינת אחוזי ההצבעה בפתח תקווה? מי יוביל בקרב המרתק בין כחול לבן לליכוד? וגם, מי הם נציגי פתח תקווה בכנסת? כל הפרטים בפנים

הנה הם שוב איתנו, הבחירות לכנסת. אותו אירוע שעד לא מכבר היה מעורר בנו אמוציות וריגושים, הפך אצל חלק מהאנשים ליום שבשגרה.

אולם נדמה כי ברגעים האחרונים של המערכה, חלה בקרב הציבור התעוררות מסוימת. כל צד בטוח שהצלחת היריב תהווה סכנה דמוקרטית של ממש ועל כן, על פי חלק מהפרשנים צפויים דווקא אחוזי הצבעה גבוהים מהרגיל.

בפתח תקווה אחוזי ההצבעה דומים לאלה בארצי והעיר מהווה מעין דוגמה למה שמתרחש ביריבות הארצית.אמנם, בבחירות האחרונות בספטמבר קרה תהליך הפוך ממה שקרה בשאר הארץ. במועד א’, אחוז ההצבעה בעיר עמד 69.49% ולעומת זאת במועד ב’ חלה נסיגה מסוימת בהיענות הציבור והאחוזים עמדו על 68.85%.

בפתח תקווה ישנה הובלה די ברורה של הליכוד (המפלגה שכידוע ראש העיר רמי גרינברג מאוד מזוהה עמה) על פני שאר המפלגות, אולם במועד ב’ הפער הצטמצם והפך להיות פחות משמעותי. בבחירות השניות נעדרו כאלפיים קולות לליכוד לעומת אלה הראשונות, כשלעומת זאת כחול לבן התחזקה בכאלף קולות. והפער באחוזים נאמד בפחות משלושה.

לגבי המקום השלישי חל מפנה דרמטי, כשישראל ביתנו דילגה מהמקום החמישי למקום השלישי, עם תוספת כוח של 6,088 מצביעים חדשים. מדובר כמעט בהכפלת כמות המצביעים למפלגה.

מפלגות הציונות הדתית חוו היחלשות של למעלה מאלף קולות, עם חיבור המפלגות לרשימה אחת וההיפרדות מעוצמה יהודית.לעומת זאת אחוזי ההצבעה למפלגות החרדיות צמחו משמעותית. ש”ס ויהדות התורה הגדילו כוחם בכ2000 קולות ובכ500, בהתאמה.

מה תהיה המגמה הפעם? אין לדעת. אולם מהנתונים ניתן להכיר בדינמיות הרבה שיש בקרב המצביעים ובכך שישנה תזזיתיות רבה, למרות שנדמה כי הגושים איתנים ויציבים.

מבחינת נציגות פתח תקוואית בכנסת, בבחירות הקרובות יתמודדו ארבעה ח”כים מכהנים המתגוררים בעיר. במפלגת כחול לבן נציגות מכובדת של שני ח”כים, פנינה תמנו שאטה המוצבת במקום ה24 ברשימה וחבר הכנסת אנדריי קוז’נוב מהמקום ה33.

תושב פתח תקווה נוסף הוא חבר הכנסת יבגני סובה שנמצא במקום השלישי בישראל ביתנו. גם למפלגת ש”ס ישנה נציגות מכובדת מהעיר. את המקום השביעי ברשימה ממלא חבר הכנסת משה ארבל ובמקום העשירי מתייצב סגן ראש עיריית פתח תקווה אוריאל בוסו, כשפסע מפריד בינו לבין משרה במשכן הכנסת. מפלגת ש”ס הנמצאת בתנופה, תקווה להגדיל כוחה במנדט אחד נוסף ובכך להכניס את בוסו לתוך הרשימה שתיבחר לכנסת.

בכל מקרה, בעתיד המעורפל שבו תוקם ממשלה, אמור סגן ראש העיר לתפוס משבצת של חבר כנסת על חשבון שר שיתפטר מהכנסת במסגרת החוק הנורווגי. אותו תהליך אמור להתרחש עם נציג יהדות התורה בעירייה אליהו ברוכי, שממוקם גם כן במקום העשירי של רשימת המפלגה לכנסת.

חג דמוקרטי שמח לכולם.

צאו להצביע ולהשתתף בחגיגה הדמוקרטית!

צפו: מה עשה ראש הממשלה בנימין נתניהו בפתח תקווה?

הממולצים אונליין

לשיתוף הכתבה

הרשמו עכשיו לרשימת התפוצה שלנו וקבלו מאיתנו עדכונים ופרסומים

אולי יעניין אותך גם